Tidligere konserter

Konserter i den gamle Latinskolen - Høsten 2007
7. oktober, kl. 14:00
Solokonsert Cembalo
Ingrid E. Hagen
Serien åpner med en solokonsert på cembalo. Programmet består av det tidligste klassiske klaverrepertoaret, med musikk av blant andre J.-P. Rameau, J. Haydn og sønnene til J.S. Bach.
14. oktober, kl. 14:00
Currentes I
Jostein Gundersen
Frode Thorsen
Cecilie Haukedal-Johansen
"Consortmusikk for 3 blokkfløyter" - I renessansen var det vanlig for en musiker å vise sine kreative evner gjennom bearbeidelse av en kjent sang, enten ved å improvisere diminusjoner eller ved på annet vis å bygge ut komposisjonen, often på grensen til det ugjenkjennelige. I dette programmet blir publikum kjent med de mest spennende trio-versjonene av renessansens kanskje mest kjente sanger: Fortuna Desperata, De tous biens plaine og Tandernaken. Dette gamle repertoaret bli kontrastert med Paul Hindemiths trio for blokkfløyter fra 1932.
21. oktober, kl. 14:00
Solokonsert Cembalo
Hans Knut Sveen
Solokonsert på cembalo og klavikord med noe av 16- og 1700-tallets klavermusikk. På programmet står komponistene Rossi, Storace og Scarlatti.
27. oktober, kl. 14:00
Gundersen-Hagen Trio
Luana Gundersen, traverso
Hans Gunnar Hagen, bratsj
Ingrid E. Hagen, cembalo
Noen av de siste verkene til Johann Sebastian Bachs eldste sønn, Carl Philipp Emmanuel, fremføres på traverso, barokkbratsj og cembalo. På programmet står både kvartetter og solosonater.
28. oktober, kl. 14:00
Currentes II
Ragnhild Akslen, sopran
Jostein Gundersen, blokkfløyter
Hans Lub, fidel
Seriens eneste konsert med musikk fra middelalderen byr på flerstemmig musikk av 1300-tallets store mestere Jacopo da Bologna, Zacara da Teramo og Francesco Landini. Medlemmene i ensemblet fremfører et knippe sjeldent fremført musikk, og legger samtidig til nye stemmer og ornamenter.
4. november, kl. 14:00
Tidlig Influensa I
Lise Davidsen, sang
Anette C. Bjørnenak, blokkfløyte
Ingrid E. Hagen, cembalo
I den første av to opptredener i høstens konsertserie fremfører Tidlig Influensa, denne gang førsterket med sangeren Lise Davidsen, et knippe arier og chaconner fra England av komponistene Purcell, Dowland og Byrd.
11. november, kl. 14:00
Musica Celines
Cecilie Haukedal-Johansen, blokkfløyte
Kristin Mulders, sang
Ines Maidre, cembalo
Programmet tar for seg italiensk musikk fra midten av det 16. til og med begynnelsen av det 17. århundret. Musikk av blant andre Cipriano de Rore, Gabrieli, Orlando di Lasso, Caccini, Fontana og Claudio Monteverdi. Den mest sentrale formen i programmet blir madrigalen, en sentral italiensk sjanger innenfor senrenessansens sekulærmusikk, og der utviklingen inkluderer noen av de viktigste stilistiske endringene som ledet fram mot den barokke stilen.
18. november, kl. 14:00
The Ladys Entertainment
Sjur Haga Bringeland, blokkfløyte
Daniel Tang Gundersen, cembalo
Ensemblet vil framføre solosonater i den sene italienske stilen, som er virtuos og dekadent, og var svært populær i England på midten av 1700-tallet. Musikk av Barsanti og Veracini, som begge bodde og arbeidet i London.
25. november, kl. 14:00
Benedicte Maurseth
Benedicte Maurseth
Ingrid E. Hagen, cembalo
Med utgivelsen av CDen "Rosa i Botnen" (B. Maurseth og Knut Hamre, Grappa 2006) gjorde begrepet "tidlig slåttemusikk" seg gjeldende. Ved å rekonstruere gammel spillestil på hardingfeler fra 1700-tallet, har det eldste slåtterepertoaret fått tilbake en dimensjon som lenge har vært tapt. Vi får høre både solospill og kveding, og noe samspill med cembalist Ingrid E. Hagen.
1. desember, kl. 14:00
Solo konsert Lutt/Teorbe
Thomas Boysen
Solokonsert på lutt og teorbe. Thomas C. Boysen spiller lutt og barokkgitar i Bergen Barokk og flere andre ensembler som Norsk Barokkorkester, Freiburg Barokkorkester, i duo med sangerinne Emma Kirkby, Rolf Lislevands "Ensemble Kapsberger" og Paolo Pandolfos ensemble "Labyrinto". Konserten inngår i programmet for Holbergdagene i Bergen 2007.
2. desember, kl. 14:00
Solokonsert viola da gamba
Markku Luolajan-Mikkola
Hans Knut Sveen, cembalo
Solokonsert på viola da gamba med Markku Luolajan-Mikkola. Han spiller barokkcello og viola da gamba i Bergen Barokk og er en av Finlands mest profilerte tidlig-musikere, med omfattende internasjonal aktivitet. Konserten inngår i programmet for Holbergdagene i Bergen 2007.
9. desember, kl. 14:00
Tidlig Influensa II
Anette C. Bjørnenak, blokkfløyte
Ingrid E. Hagen
I sin andre konsert henter Tidlig Influensa frem noen av de vakreste barokkverkene for blokkfløyte: Sonater og Suiter av Telemann, Händel, Philidor, Dieupart og Paisable.