Tidligere konserter

Vårsesongen 2016
14. februar kl. 14:00 · Latinskolen
The Ladys Entertainment
Sjur Haga Bringeland · blokkfløyter
Daniel Tang Gundersen · cembalo
«Den barokke solosonatens fødsel»
«Sonata» betyr egentlig bare «klingestykke», i motsetning til «cantata», som betyr «syngestykke». Vi finner formbetegnelsen i Venezia på tampen av renessansen, men det er i barokken sonaten blomstrer for første gang i musikkhistorien. På denne konserten vil The Ladys Entertainment gi oss smakebiter fra solosonatens historie, fra den tidligbarokke venetianeren Dario Castello, over den høybarokke engelskmannen Henry Purcell, til den tyske senbarokkens store stilsyntetiker Georg Philipp Telemann.
28. februar kl. 14:00 · Latinskolen
Bergen Barokk
Frode Thorsen · blokkfløyter
Siri Hilmen · barokkcello
Hans Knut Sveen · cembalo
«Å du Händelse»
Bergen Barokk startet opp på midten av 90-tallet med en CD-utgivelse på Simax av Händels blokkfløytesonater. Den innspillingen vakte internasjonal oppsikt og ble mye omtalt. I denne konserten tar Bergen Barokk et ettertenksomt oppgjør med seg selv. Kanskje det heller bør gjøres slik?
20. mars, kl 14.00 · Latinskolen
Bjørnenak/Fredheim/Nilssen trio
Anette Bjørnenak · blokkfløyter
Tone Nilssen · viola da gamba
Gjermund Fredheim · barokkgitar
«Fra Henrik VIIIs hoff»
De som har interesse for tidligmusikk vil nikke samtykkende til påstanden om at 1500 og 1600-tallet er gullalderen i engelsk musikk. Henrik VIII var ikke bare en despot og en hypokonder, han elsket musikk og komponerte også selv. Hos de senere monarkene av Tudor-slekten og Stuartene hørte man musikk av for eksempel Thomas Morley, John Dowland og Wiliam Byrd, sammen med John Cooper (eller Giovanni Coperario, som han heller kalte seg etter at italienske komponister fikk en høy stjerne i England). Det blir musikk fra engelsk senrenessanse og tidlig barokk.
17. april 14.00 · Latinskolen
Runar Kjeldsberg · romantisk gitar
«De første gitarhelter»

Når fikk gitaren 6 strenger? Hvem var de første gitarheltene? Hvordan klinger en nesten 200 år gammel gitar?

Runar Kjeldsberg tar deg med til en tid hvor virtuosene regjerte de store scenene i Europa. Og den nye versjonen av gitaren med seks strenger hadde stor popularitet. Konserten blir fremført på en original Gennaro Fabricatore gitar fra 1830.

Arrangeres i samarbeid med Gitarekspressen.

Sommer- og høstsesongen 2016
5. juni kl. 14:00 · Gamle Bergen
Musica Celines
Cecilie Haukedal- Johansen · blokkfløyter
Hilary Foster · fiolin
Ines Maidre · cembalo
«Engelsk dansemusikk og fantasier»
I dette programmet fokuserer Musica Celines på engelske danser fra by og fra land, samt engelske fantasier med utgangspunkt i 4 kilder: «The Little Consort of 3 Parts» av M. Locke utgitt i London 1656, «The English dancing master» utgitt av John Playford i London 1651, «The Fitzwilliam virginal book» og «Musicks Hand-maid» utgitt av John Playford i 1663. Man vil få høre musikk av renomerte engelske mestre som Matthew Locke (ca. 1621–1677), William Byrd (ca. 1540–1623), og John Bull (1562–1628), samt enkelte verk av Thomas Morley (ca. 1557–1602), Giles Farnaby (ca. 1563–1640), og Orlando Gibbons (1583–1625) og William Lawes (1602–1645), arrangert og tilpasset spesielt for Musica Celines.
21. august kl. 14:00 · Gamle Bergen
Bjørnenak/Nagaraja/Yamamoto
Anette C. Bjørnenak · blokkfløyter
Krishna Nagaraja · barokkbratsj & hardingfele
Masumi Yamamoto · cembalo
«Prosjekt Folkebarokk»
Dette er en ny og helt unik trio, det er ikke ofte man hører kombinasjonen blokkfløyte, barokkbratsj, hardingfele og cembalo. Vi trakk fullt hus 1. november og er veldig klar for en ny runde neste år. Vi har funnet flere triosonater originalt for blokkfløyte og bratsj, denne gang av Graun og Telemann, et mer moderne stykke for samme trio av Simonetti, og vil kombinere dette med mer Mestmacher og andre norske folkemelodier med hardingfele og blokkfløyte.
4. september kl. 14:00 · Gamle Bergen
Luana Gundersen & Alie Hamberg
Luana Gundersen · fløyte
Alie Hamberg · cembalo
Duoen Luana Gundersen og Alie Hamberg spiller i dette programmet musikk for fløyte og cembalo av komponistene Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach og Wolfgang Amadeus Mozart. De to startet samarbeidet i Haugesund, hvor de begge arbeider som utøvere og pedagoger. Luana Gundersen er kjent i Bergen som fløytist i ulike orkestre og kammerensembler og som leder av sitt eget prosjekt Tinta Barroca, et ensemble med konsertvirksomhet i Europa og USA. Alie Hamberg har en lang erfaring som konsertorganist og pianist, siden 1994 har hun bodd og arbeidet i Norge, for tiden som kantor i Rossabø kirke.
13. november kl. 14:00· Olav H. Hauge sal, Litteraturhuset
Bergen Barokk
«Ung barokk»
I samarbeid med Suzuki Viva og Bergen kulturskole inviterer Foreningen Antikk Musikk og Bergen Barokk til samspill mellom unge og mer erfarne musikere på barokkområdet. I to dager har strykerelevene ved Bergen kulturskole og musikere fra Bergen Barokk arbeidet sammen om et program av hovedsakelig Henry Purcell. Gjest er danseren, gitarspilleren og fortelleren Steven Player, fra England, som har øvd med musikerne i bla. å spille og danse samtidig. Konserten starter kl. 14.00, er gratis for besøkende, og varer ca 45 minutter.
4. desember kl. 14:00 · Latinskolen
Musica Celines
Hilde Annine Hasselberg · sang
Cecilie Haukedal-Johansen · blokkfløyter
Dag Anders Eriksen · fiolin
Ines Maidre · cembalo
«Kom i julestemning med Musica Celines»
På programmet står julemusikk fra renessanse- og barokkperioden av internasjonal karakter. Vi vil få høre et variert repertoar med stor spennvidde, med smakebiter fra franske chants de Noël, arrangementer av kjente og kjære julesanger og ikke minst Telemannkantater fra juledagene og adventsperioden.
Andre konserter
11. november kl. 20:00· Kafé Chaos, Fosswinkelsgate 16
Cafébarokk
«Bringing Sexy Bach!»
Foreningen Antikk Musikk is once again inviting you to a night of exiting beautiful renditions of music from the early 1300th hundreds up to the baroque era. Alot of this music was born in pubs and alehouses. Let's bring it bach!
During the evening you will be presented music from the students from the Grieg Academy, Møhlenpris Spelemannslag and the Baroque Allstars (consisting of Hans Knut Sveen, Jostein Gundersen, Claudia Cox, Martin Vinje ++)
Inbetween, after, under and over there will also be jamming on popular songs from the early music era. Bring your lutes and recorders!
You are all welcome!
CC: Free! (Please have a beer or two tough..)