Aktuelle konserter

Sommersesongen 2018
Fredag 8. juni kl 23:00-01:30 · Allmuen, Valkendorfsgaten 1B
BAROKKJAM PÅ ALLMUEN

På barokkjam serveres det perler fra tidlig-musikken i skjønn forening med god gammeldags barokkjam. Det er nemlig ikke bare jazzmusikerne som er forbeholdt å få jamme. I tidligere tider, før det ble vanlig med noter, jammet også klassiske musikere! Dette gjenskaper vi live! I tillegg til svisker fra renessansen og barokken får vi også noen australske innslag og tradisjonelle irske jigs.

Ta med instrumenter (pitch=440) og sleng deg med; vi har et husband som spiller et par låter og kan bli med på det meste, ellers er det fritt fram utover kvelden.

Lørdag 9. juni 14.00 · Damsgård hovedgård
Bergen Barokk
Frode Thorsen · blokkfløyte
Stefan Lindvall · fiolin
Siri Hilmen · cello
Hans Knut Sveen · cembalo
«Herming og etterlikning»

«Det er stygt å herme», dette vet vi alle. Men samtidig er det som regel ingenting som underholder oss mer enn når vi gjenkjenner personer, dyr, maskiner eller annet i en god imitasjon. Forskjellen er selvfølgelig at etterlikningen ikke er vondt ment.

I konserten den 9. juni vil Bergen Barokk ha slik «herming» som tema. Det kan være som etterlikningen av sangere i George Fr. Händels arrangement av operaduetter, i Francois Couperins framstilling av musetten (en sekkepipe) eller når Heinrich I.F. von Biber lager dyrelyder i fiolinformat. Publikum kan jo teste de forskjellige komponistene og se hvor mange av disse karakterene vi klarer å gjenkjenne?

Program

  • George Fr. Händel: Ouverture fra Rinaldo (Walsh arr. 1711)
  • Heinrich Ignaz Franz von Biber: Sonata Rappresentativa
  • Jean Paisible: Grave & Allegro
  • Francois Couperin: Les calotin et les calotines og Les fauvetes plaintives
  • A.-D. Philidor: Rondeau ensuite
  • George Fr. Händel: Duetto ”Scherzano sul tuo volto”, Aria ”Lascia ch’io pianga” og duetto ”Fermati! Armida” fra Rinaldo
Søndag 24. juni 14.00 · Damsgård hovedgård
Anette Bjørnenak Trio med Boris Bizjak
Anette C. Bjørnenak Phillip · blokkfløyter
Boris Bizjak · traverso
Masumi Yamamoto · cembalo

I 2018 vil Anette Bjørnenak igjen komme på banen etter flere år med Prosjekt Folkebarokk, der vi har blandet barokkmusikken med folkemusikk sammen med Krishna Nagaraja på hardingfele og barokkbratsj. Vi vil i år tilbake til tidligmusikken slik vi tror den ble fremført i henhold til historisk orientert oppføringspraksis med autentiske instrumenter og originalt notemateriale.

I den forbindelse har vi fått med oss en fantastisk fløytist som er like god på både traverso og moderne fløyte, Boris Bizjak, og de vil i år spille triosonater av Telemann og Quantz fra barokken. Både Masumi Yamamoto som er fast medlem av Anette Bjørnenak Trio (og Prosjekt Folkebarokk!) og Boris Bizjak bor og virker i London.

Program

  • Johann Joachim Quantz (1697-1773): Trio Sonata in C major, QV 2: Anh.3 Affetuoso - Alla breve - Larghetto - Vivace
  • Georg Philipp Telemann (1681-1767): Fantasie No.7 in D major, Alla francese - Presto
  • Telemann: Trio Sonata TWV 42: e2, Affetuoso - Allegro - Dolce - Vivace
  • Quantz: Fra samlingen 6 duets for 2 flutes QV 3:2
Lørdag 25. august · Damsgård hovedgård
Ruth Solveig Steinsland og Caroline Eidsten Dahl med ensemble
Ruth Solveig Steinsland · blokkfløyte
Caroline Eidsten Dahl · blokkfløyte
Anna Waldingbrett Carlsen · cello
Cembalist annonseres senere
«Telemann, Petter Dass og Luther – barokke sonater og salmetoner med variasjoner»

I anledning at det var 250 år siden Georg Philipp Telemanns død og 500-år siden reformasjonen i 2017, tilbyr vi et konsertprogram bygget rundt musikk av Telemann og salmer med variasjoner. «Vi» er blokkfløytistene Caroline Eidsten Dahl og Ruth Solveig Steinsland. Vi tar med oss cellisten Anna Waldingbrett Carlsen, og vil spørre en cembalist/organist fra Bergen om å falle inn i gruppa som den fjerde musikeren.

I tillegg til musikk av Telemann, ønsker vi også å spille litt friere 1600-tallsmusikk og forberede egne variasjoner over salmer av Petter Dass og Luther- basert på historiske variasjons- og improvisasjons-teknikker.

Konsertarkiv